Persoonlijk werk

persoonlijk werk

Autobiografisch werk.

 

Loyaal - augustus 2017

Een kind is altijd loyaal aan zijn ouders. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 4 jaar oud was. Mijn vader bracht me verdrietig in het donker van de nacht, met mijn kinderwagen naar mijn moeder, omdat ik het zielig vond dat ze alleen was. Maar als ik bij mijn moeder weer in mijn bedje lag, vond ik het weer zielig voor mijn vader.

Mijn ouders stierven in 2005 en 2006. Loyaliteit is een wezenlijk gevoel dat achter bleef tot na hun dood, want zelfs op op het kerkhof kon ik niet kiezen naar wie ik nu eerst moest.
Leven en dood, een groter contrast is er niet. Het innerlijke kind blijft altijd bij je. De vertegenwoordiger van het leven, groeiend en bloeiend. Tot de dood zich aankondigt en een spoor van leven achterlaat.
#kind #loyaal #wezenlijk #wees #kerkhof #leven #kunst #art #graphic #natacha Natacha Hulsebosch

Dit werk 'Loyaal' 2017

natacha hulsebosch loyaal  

 

Het verloren kind

Het kind dat niet kon blijven en ons alleen liet. #verlorenkind #tweeling #zwangerschap #20weken #altijdinhethart #30jaargeleden

 

natacha hulsebosch het verloren kind art kunst natacha hulsebosch het verloren kind voorbeeld art kunst

 

Zwangerschap 

15 jaar en zwanger in een onveilige omgeving met een agressieve vriend. Niets zeggen en doen alsof er niets aan de hand is lukt niet altijd. #stil #veeltranen #verdiet #zwangerschap #verleden #blijfvanmijnlijf #verlorenjeugd #gewonnentoekomst

Aan Mitchell; een kind krijgen is het mooiste wat een vrouw kan overkomen, deze zwangerschaptranen zijn dan ook niet om jou maar voor jou geweest. Ze hebben ons de weg gewezen naar een beter bestaan.

1985 natacha hulsebosch zwangerschap1  


Niet zonder slag of stoot - aug 2017

Een klap heelt sneller dan een deuk in je zelfvertrouwen.

Maar eerst de boel redden. Inpakken en wegwezen, niet janken maar sterk zijn.
#leeuwenmoeder #blijfvanmijnlijf #verdriet #verleden #verlorenjeugd #gewonnentoekomst #30jaargeleden

Na 30 jaar krijg ik een berichtje van een oude vriendin uit het blijf-van-mijn-lijfhuis.
Als piepjonge moeder van 16 met een baby van 9 maanden moest ik op de vlucht. Eigenlijk vlucht ik niet zo graag, ga graag dingen aan, los het op of wil in het midden uitkomen.
Op mijn 18e zei ik tegen de rechter (toen kon ik namelijk pas voogd worden voor de wet): 'Geestelijk en lichamelijk kan een mens veel hebben, maar doen ze je kind wat aan dan ben je snel vertrokken'. Veel te wijze woorden voor een veel te jong grietje. Iets anders kreeg ik verder ook niet over mijn lippen, teveel trauma en angst. Maar die ene zin floepte uit mijn leeuwen-moeder-mond. De rechter prikte door alle mooie praatjes heen, zij zijn immers gelukkig altijd op zoek naar de waarheid. Ik werd voogd. Een nieuw begin. #graphic #graphicart #natacha Natacha Hulsebosch

natacha hulsebosch niet zonder slag of stoot  

 

Afscheid (Oktober 2006) - 2016


Oktober 2006 - Laat me niet alleen, vroeg ze me. Eigenlijk is dat mijn tekst, dacht ik.

Geduldig en verdrietig wachten we samen op het naderende einde.
Ik bleef, en er opende zich een nieuwe wereld, vol detail, rust en stilte..., ieder haartje op haar gezicht, ieder zuchtje, geen haast, alle tijd.
Geen planning, maar overgave en loslaten.

---------Moederdag 14 mei 2017.-------
Ik droom van jou mama en ik wil niet wakker worden. Ik sta samen met je in je krappe keukentje en we maken pizza. We hebben vier handen nodig om de pizza op de plaat te krijgen de kaas smelt het is heet geworden en branden onze handen. Ik bedenk me dat ik wel een leuke architect weet en een kastenmaker, zodat we je keuken leuk kunnen opknappen want daar heb je zeker nog 10 jaar plezier van. Je voelt zo echt en ik ben zo graag bij je.... ik wil niet wakker worden. Maar ik moet eruit want het leven heeft leuke dingen voor me in petto. Ik voel Jeroen naast me.. ik had zo zo graag nog alles met je willen delen, al mijn rijkdom om me heen, die talentvolle kinderen die hun leven inrichten, mijn creatieve uitspattingen, ik had je meegenomen naar waar je maar naartoe zou willen gaan, ik had uren willen praten op alle laagjes van mijn zijn..... √Čn moederdag met je willen vieren. #misje #koesterjemoeder #gekkedag #14meiooksterfdagpapa #loslaten #tekenenhelpt

natacha hulsebosch oktober 2016 afscheid  


Sleeping beauty

Sleeping beauty. (04/2016)
Dromen en fantasie. Een prinses willen zijn is altijd een kinderlijke wens, zich van geen kwaad bewust en altijd ridders en prinsen om haar heen voor een happy ending.
De teksten op de muur duiden onschuld aan, het naakt is een natuurlijke pure en eerlijke vorm.
Dromen, de ogen gesloten geven een innerlijke gevoelswereld aan waar alles in vrede is.
Naakt, deze vorm is ook kwetsbaar, de natuur kan namelijk ook bruut zijn, als het lichaam als lustobject verslonden word. Op zoek naar de balans van; Het spel van kind en vrouw zijn vs de voortplantingdriften van de man.

natacha hulsebosch sleeping beauty