• 2019-natacha-hulsebosch-lang-leve-rembrandt-rijks-museum-klein.jpg
  • natachahulsebosch_slide1.jpg
  • natachahulsebosch_slide1b.jpg.jpg
  • natachahulsebosch_slide2.jpg
  • natachahulsebosch_slide3.jpg
  • natachahulsebosch_slide4.jpg

Beeld van Beatrix

beeld-van-beatrix paleis het loo beatrix trixel-natacha-hulseboschNatacha is naast haar ontwerpwerk altijd vrij werk blijven maken en vond in de oproep voor 'Beatrix in Beeld' een uitdaging om creatief aan de slag te gaan met de beeltenis van koningin Beatrix. Uitgangspunt was het thema 'u verdient een lintje'. Tijdens het proces van het maken van een digitale illustratie onstond het beeld dat nu wordt getoond. Zelfs na het weglaten van haar kroon en typerende kapsel bleef koningin Beatrix herkenbaar in het portret. Een tijdloze weergave waarin de kleuren rood, wit, blauw én oranje subtiel verwerkt zijn.

De expositie '75 jaar Beatrix' in Paleis Het Loo in Apeldoorn, waar het portret in 2013 te bewonderen was, trok enorme bezoekersaantallen en werd verlengd t/m 16 juni. Daarna was een groot deel van de expositie (waaronder het portret) te zien in Paleis Soestdijk t/m 1 september 2013. Het beeld behoort inmiddels tot de kunstcollectie van Jan des Bouvrie.

Een kleinere versie van het portret van Beatrix hing vorig jaar in het Gemeentehuis in Noordwijkerhout, samen met de portretten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Laatstgenoemde portretten hebben ook deel uitgemaakt van een expositie in Beilen (Drenthe) naar aanleiding van de provinciebezoeken van het koninklijk paar. Van deze expositie is ook een boek verschenen.

 

Kijk voor meer informatie over bezichtigingsmogelijkheden bij vrij werk.

Natacha inPaleis web
koningin bekijkt beeld
natacha beeldvanbeatrix rgb